Een minigids: zo plan je de perfecte bruiloft
Bezig met laden...
Een minigids: zo plan je de perfecte bruiloft

Bruiloft plannen

 

De grote dag is eindelijk daar. Of, nou ja, bijna dan. Jullie zijn in ieder geval verloofd. Dat is stap 1. Vanaf nu houden jullie je bezig met de voorbereiding van de bruiloft. Je hoofd loopt over. Waar moet je beginnen? Hoe zorg je dat al jullie wensen uitkomen? Ontdek de ultieme minigids om jouw droombruiloft te plannen.

 

De voorbereiding: tijd

 

Hoera! Jullie zijn verloofd. Het plannen van je bruiloft geeft veel voorpret, maar ook veel stress. Althans, afhankelijk van je wensen en tijd. Gun jezelf rust en plan op tijd. Zelfs als je niet groots uitpakt, voelt het fijner om rustig alle bruiloftsplannen te regelen. Het is niet per se nodig om een heel tijdschema te hebben. Maar het is wel fijn om te weten wat je als eerst moet doen en wat erna komt. Extra hulp nodig? Zet alles in een weddingplanner.

 

De voorbereiding: budget

 

Hoewel we allemaal wel oneindig veel geld zouden willen hebben, is de waarheid dat ons portemonnee en bankaccount limieten kent. Stel voor jezelf eerst een budget op. Zo geef je het plannen van de bruiloft richtlijnen en kom je later niet voor verrassingen te staan. Trouwen is leuk, uit de schulden komen niet.

 

Gelukkig helpt Daily Style je daar een handje mee. Je vindt bij ons goedkope bruiloftsdecoratie. Van autoversiering tot aan locatiedecoratie en bedankkaartjes, voor een klein prijsje kleed je je gehele bruiloft prachtig aan.

 

Bepaal het aantal gasten

 

Een bruiloft volgt vaak een vast schema, bestaande uit de ceremonie, het diner en het feest. Om het overzichtelijk te houden, is het handig om je bekenden op te delen in drie groepen. De eerste groep bestaat uit de "must-haves", oftewel de gasten die absoluut aanwezig moeten zijn. In de tweede groep zitten de "nice-to-haves" en de derde groep bevat de "optioneel" genodigden, die iets minder belangrijk zijn.

 

Het aantal gasten heeft directe invloed op de grootte van je locatie en de hoeveelheid eten, drinken en decoratie die je moet regelen. Aangezien je al een budget hebt vastgesteld, is het belangrijk om het aantal gasten hierop af te stemmen. Mocht je toch meer mensen willen uitnodigen, overweeg dan welk dagdeel het geschiktst is voor hun aanwezigheid. Op deze manier kun je het aantal gasten beheren zonder je budget te overschrijden.

 

Kies de locatie

 

Als je je bruiloft plant, is het kiezen van een locatie onvermijdelijk. Ga je voor een buitenlandse bruiloft? Wil je in een schattig kerkje trouwen of kies je voor een buitenlocatie? Zelfs je eigen tuin – als je die hebt – is een optie. Een kasteel afhuren voor een dag is vaak best prijzig, dus controleer altijd of het past binnen je budget.

 

Daarnaast moet de locatie wel bij jullie passen. Vaak heb je hier zelf al ideeën over. Sta je er compleet blanco in? Dan zijn er genoeg websites waar je je voorkeuren kunt aanvinken en die dan een overzicht geven.

 

Maak de uitnodigingen

 

Ga je voor een fysieke kaart of digitale uitnodiging? Als je hierover twijfelt, hebben we goed nieuws voor je. In een andere blog schreven we al over hoe je de perfecte keuze maakt voor een fysieke of digitale uitnodiging. Spoiler: je kunt ze ook allebei kiezen!

 

Versier!

 

Bij het plannen van je bruiloft, is de versiering het leukste onderdeel. Je kiest alles in hetzelfde thema en zorgt ervoor dat de decoratie bijdraagt aan de dag van je leven. We zeiden het al even, maar trouwdecoratie hoeft niet enorm duur te zijn.

 

Van ballonnen mozaïek, tot photobooth props en tafeldekking, je vindt alles wat je nodig hebt bij Daily Style. Het voordeel van zelf versieren is dat je de touwtjes ook zelf in handen houdt? Je hebt precies in je hoofd zitten wat waar moet. Dus het is fijn dat alles eruit komt te zien zoals je wilt. Al zullen je vrienden je vast helpen als je ze om hulp vraagt.

 

Bruiloft plannen met Daily Style

 

Een bruiloft plannen is best overweldigend. Wil je de decoratie en andere benodigdheden toch liever in het echt bekijken? Kom dan langs in een van onze winkels. Of bestel alles via de webshop online. We verzenden je bestelling binnen 2 werkdagen.

 

 Bekijk bruiloftassortiment

 

 

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy