Onze winkels zijn open op Hemelvaartsdag! Klik HIER voor de openingstijden
Eid al-Fitr na ramadan: tafeldecoratie voor een geweldig feest
Bezig met laden...
Eid al-Fitr na ramadan: tafeldecoratie voor een geweldig feest

Ramadan

 

Het vasten zit er bijna op, de ramadan is bijna over. Dat betekent dat Eid al-Fitr – ook wel Suikerfeest in het Nederlands – bijna plaatsvindt. Laten we eerlijk zijn, een prachtig gedekte tafel maakt dit feest alleen maar specialer. Of je nu al jaren dit feest voorbereidt of voor het eerst een Eid-feest organiseert, hier zijn 6 tips voor een prachtig gedecoreerde tafel.

 

Over de ramadan kalender

 

Het einde van de ramadan valt op de eerste dag van de 10e maand volgens de islamitische kalender. De exacte datum wisselt elk jaar. Dit komt doordat de islamitische kalender gebaseerd is op maanstanden. Tijdens de ramadan versier je natuurlijk je huis ook al voor Iftar met de mooiste en makkelijkste decoratie van Daily Style.

 

Eid al-Fitr – suikerfeest in het Nederlands – markeert de laatste dag van een maand lang vasten, de ramadan. Moslims vieren Eid al-Fitr uitgebreid met een gezamenlijk gebed (Salat al-Eid), feestelijke kleding, versieringen en lekkernijen. De allerbelangrijkste uitgangspunten van het feest zijn dankbaarheid en samenzijn. 

 

Tip 1: speciaal tafelkleed

 

Een tafel decoreren begint natuurlijk met een tafelkleed. Pasteltinten, goud, of zilver zijn altijd een veilige keuze. De kleuren passen bij je kleurenschema en de rest van ramadan decoraties. Met ramadan tafeldecoratie creëer je een prachtig middelpunt.

 

Tip 2: Mix en match met servetten

 

Een rustig tafelkleed biedt mogelijkheden om los te gaan met de kleuren van servetten. Houd het neutraal zwart met sparkling details, match met de pasteltinten van het tafelkleed of ga voor diepblauwe servetten met tekst. De servetten zijn al een plaatje op zich, maar het is ook leuk om ze elegant op te rollen of te vouwen. Het zijn de kleine details die het verschil maken. Bijvoorbeeld als een:

 

  • Waaier
  • Bestekzakje
  • Roos

 

Tip 3: Schitterende glazen en karaffen

 

Een feest is geen feest zonder een vleugje elegantie. Zorg ervoor dat je genoeg glazen hebt voor iedereen. Het fijne is natuurlijk dat je glazen en karaffen altijd kunt hergebruiken. Krijg je zo veel visite en weet je niet zo goed waar je al die glazen moet opbergen? Kies dan voor wegwerp ramadan versiering, zoals wegwerpbekertjes.

 

Tip 4: Eid Mubarak placemats

 

Geef een persoonlijk tintje aan je feest. Ontwerp persoonlijke placemats met vragen of weetjes over die persoon. Dit geeft niet alleen een warm welkom aan je gasten, maar dienen ook als geweldige gespreksstarter.

 

Tip 5: Feestelijke borden

 

Met zoveel lekkers op tafel, mag je borden zeker niet vergeten. Hetzelfde geldt als bij de karaffen en glazen: zorg ervoor dat je er genoeg van hebt. Twijfel je over de hoeveelheid? Haal dan voor de zekerheid extra wegwerpborden. Zo blijft je tafel in stijl en weet je zeker dat iedereen mee kan eten.

 

 Tip 6: Feestelijk eten

 

Maak alle gerechten nog uitnodigender met speciale Eid Mubarak prikkers. Je leest het goed, we hebben alles om je eettafel volledig te stylen. Denk aan prikkers met honeycombs, met tekst of met maantjes. Nu de tafel toch al helemaal sprankelt: ga voor ijsfonteinen in je favoriete gerechten. 

 

Bonustips

 

Versier niet alleen de tafel tijdens de ramadan, maar ook de rest van je kamer. Wat dacht je van een Eid Mubarak slinger, stickers in wit of blauw en papieren zakjes voor de cadeautjes? Je vindt het allemaal bij Daily Style in onze webshop of een van onze 6 winkels. 

 

 Bekijk nu het hele assortiment

Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy