Onze winkels zijn open tijdens Koningsdag! Klik HIER voor de openingstijden
Huwelijksaankondiging: fysieke kaart of digitale uitnodiging?
Bezig met laden...
Huwelijksaankondiging: fysieke kaart of digitale uitnodiging?

Huwelijksaankondiging: fysieke kaart of digitale uitnodiging?

 

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen. Nadat je de gastenlijst compleet hebt, zoek je een geschikte romantische locatie voor de ceremonie en het feest. De volgende stap is de huwelijksaankondiging. Kiezen jullie voor een fysieke kaart of digitale uitnodiging? Beiden hebben zo hun voordelen. Je leest ze hier zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

De charme van een fysieke kaart als huwelijksaankondiging

 

Een fysieke kaart heeft iets bijzonders en wordt door velen gezien als een traditie die in ere moet worden gehouden. Het is een tastbare aankondiging van je huwelijk en heeft daardoor een persoonlijk tintje. Je maakt het nog persoonlijker als je er een handgeschreven boodschap op zet.

 

Een ander idee is om een foto van jullie als koppel op de kaart te zetten. Of misschien zelfs wel met de desbetreffende gast(en). Daarnaast kun je met de enveloppe ook leuk uitpakken. Laat deze bedrukken met jullie namen en de datum van het huwelijk. Het nadeel van fysieke kaarten is dat het versturen ervan duurder is en meer moeite kost.

 

De voordelen van digitale uitnodigingen als huwelijksaankondiging

 

Digitale uitnodigingen winnen steeds meer aan populariteit. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te versturen, maar ook nog eens kostenbesparend en milieuvriendelijk. Met een digitale uitnodiging hoef je geen rekening te houden met drukkosten, enveloppen en postzegels. Daarnaast kun je de uitnodiging helemaal naar wens personaliseren en hoef je niet te letten op de beperkingen van een fysieke kaart. Voeg bijvoorbeeld animaties, een video of muziek toe.

 

Het nadeel van een digitale uitnodiging als huwelijksaankondiging is dat het minder formeel is en niet tastbaar. Je kunt het dus niet leuk bewaren op je kast. Ook kan het ontwerpen je nog erg veel tijd kosten.

 

Best of both worlds: combineer de huwelijksaankondiging

 

Je kunt op verschillende manieren een fysieke kaart en digitale uitnodiging combineren. Stuur bijvoorbeeld een save the date fysiek op en de definitieve uitnodiging digitaal (of andersom). Of stuur een fysieke kaart naar de gasten die dicht bij je staan en een digitale aankondiging van je huwelijk naar de rest. Op deze manier behoud je het persoonlijke tintje terwijl je ook kosten bespaart. Win-win dus!

 

Mix en match met je versiering en huwelijksaankondiging

 

Het is leuk als de aankondiging van jullie huwelijk helemaal in dezelfde stijl is als jullie bruiloftsversiering later. Doe de uitnodiging bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de corsages. Of laat overal rode of roze accenten terugkomen in de hartjesballonnen, backdrop en slingers.

 

Wat heb je nog meer nodig naast je huwelijksaankondiging?

 

Hoe je je huwelijk ook aankondigt, het wordt vast een geweldig feest! Maak je bruiloft helemaal compleet met de versiering van Daily Style. Bijvoorbeeld:

 

Snel je bruiloftsversiering in huis met Daily Style

 

Gemiddeld duurt de organisatie van een huwelijk een jaar. Heb je toch nog last minute wat trouwdecoratie nodig? Geen stress, we versturen je bestelling binnen 2 werkdagen. Gratis vanaf € 75.

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy