Onze winkels zijn open op Hemelvaartsdag! Klik HIER voor de openingstijden
 Tafeldecoratie voor je bruiloft: zo doe je het *chef’s kiss*
Bezig met laden...
Tafeldecoratie voor je bruiloft: zo doe je het *chef’s kiss*

Tafeldecoratie voor je bruiloft: zo doe je het *chef’s kiss*

 

Alle ogen waren op jullie gericht. De ceremonie verliep vlekkeloos en je kunt het nu eindelijk zeggen: jullie zijn getrouwd! Volgende deel: het diner. Je gedekte tafels hebben echt een wauw-effect. Klinkt dat goed? Met deze 5 stappen zorg je voor prachtige tafeldecoratie voor je bruiloft.

 

Stap 1: bepaal het aantal gasten

 

Je hebt als het goed is al een lijst met alle gasten. Wie zijn er de hele dag bij? Wie heb je uitgenodigd voor het diner? Als je weet hoeveel mensen dineren, weet je hoeveel tafels je nodig hebt en kun je beginnen met een tafelschikking.

 

Stap 2: schik de tafel

 

Wie zet je naast wie? Wil je dat je gasten nieuwe mensen leren kennen? Of zorg je ervoor dat je bekenden bij elkaar zet? Maak voor jezelf een plattegrond zodat je niet hoeft te onthouden wie naast wie zit. Je kunt tussendoor natuurlijk altijd nog schuiven. Op de dag zelf zet je naamkaartjes neer zodat iedereen zijn of haar plek weet.

 

In plaats van naamkaartjes, kun je ook kiezen voor foto’s. Leg van elke gast bij de juiste plek aan tafel een foto van hem of haar neer. Het is nog leuker als het een foto is van de gast met jullie als koppel! Om het af te maken doe je de foto op een klein houten ezeltje.

 

Stap 3: bepaal de tafelnummering

 

De ideeën voor je bruiloft tafeldecoratie beginnen nog voordat je de tafel echt gaat dekken. Vergeet ook zeker de tafelnummers niet. Kies voor chique uitgeschreven tafelnummers of duidelijke getallen. Dit is vooral handig als je geen naamkaartjes gebruikt, maar op een bord de plattegrond met nummers neerzet.

 

Een ander idee voor je bruiloft tafeldecoratie is om geen nummers te gebruiken, maar iets wat jullie verbindt. Bijvoorbeeld elke tafel een andere bloem of dier. Als alternatief gebruik je jullie hobby. Wil je het nóg speelser maken? Ga dan voor fietsonderdelen als jullie van wielrennen houden. Of muzieknummers van een band als echte liefhebbers. Wees hier lekker creatief in! Maar houd wel het overzicht voor jezelf en je gasten.

 

Stap 4: versier een aparte kindertafel

 

Houd rekening met kinderen als deze ook mee dineren. Zet je ze bij de ouders neer of maak je een kindertafel? Als je kiest voor het laatste, zorg er dan voor dat de kinderen zich kunnen vermaken. Ga bijvoorbeeld voor een papieren tafelkleed, leg pennen en potloden neer zodat ze gewoon op tafel mogen tekenen.

 

Het tafelkleed kies je in dezelfde stijl als de rest van je thema en tafeldecoratie van je bruiloft. De potloden geef je als presentje aan de kids. Zo kunnen de ouders rustig eten en de kinderen leuk tekenen.

 

Stap 5: versier de rest van de tafel

 

Nu je alle hoofdzaken hebt afgestreept, komt het leuke gedeelte: versieren! De tafeldecoratie voor je bruiloft kun je zo gek maken als je zelf wilt. Zet bij elke plek een champagneglas neer en proost op het echtpaar! Of kies ervoor om de champagneglazen in een drinkpiramide of drinkstandaard neer te zetten. 

 

Maak je tafel af met nog meer bruiloftdecoratie van Daily Style:

 

Stap 6: vergeet de stoelen niet

 

Bij prachtige tafels horen natuurlijk ook mooie stoelen. Kleed de stoelen aan met strikken, tule en stoelhoezen. Natuurlijk allemaal in dezelfde stijl als de tafeldecoratie voor je bruiloft. Zo maak je er een mooi geheel van.

 

Tafeldecoratie voor je bruiloft bij Daily Style

 

Tafeldecoratie is een van de belangrijkste onderdelen als je je bruiloft organiseert. Bedenk dus vooraf goed wat jullie willen. Zie je door alle bomen het bos niet meer? Doe dan inspiratie op bij Daily Style. Ook voor de rest van je bruiloft!

 

 Bekijk bruiloftdecoratie

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy