Onze winkels zijn open tijdens Pinksteren! Klik HIER voor de openingstijden
Schoonmaken als een pro: 6 vergeten plekken
Bezig met laden...
Schoonmaken als een pro: 6 vergeten plekken

Schoonmaken als een pro: 6 vergeten plekken

 

De visite komt zo langs. Alles in huis is schoon. Maar nog geen minuut nadat je ze hebt verwelkomd, krijg je al die ene blik. Heel kort. Zucht, ben je toch vergeten achter de meubels te stoffen. De volgende keer overkomt je dit niet meer. Niemand geeft jou ooit nog die ene  blik als jij deze 6 vergeten plekken ook schoonmaakt!

 

 1. Binnenkant van apparaten

 

Als je net 2 uur lang in de keuken stond, heb je nu geen zin meer om alles grondig schoon te maken. De afwas komt morgen wel. De ochtend erop is je keuken weer helemaal netjes en je vaat staat in het afdruiprek. Je bent alleen de oven of magnetron vergeten. Oeps! Huishoudhandschoenen aan en gaan. Als je dan toch bezig bent, haal gelijk een doekje door de koelkast. Gooi alle etenswaren weg die je niet meer gebruikt. Of eet ze op!

 

 2. Binnenkant van kasten en laden

 

Houd dat sopje nog maar even warm, want je hebt die nog wel nodig. Mest je kasten en laden uit. Gooi alle troep weg. Dat bonnetje van die ene winkel? In de vuilnisbak ermee! En die kapotte lamp die je maar bewaart zodat je deze mee kan nemen als voorbeeld naar de winkel? Recyclen maar! Binnen no time heb je een volle vuilniszak. De overige spullen houd je geordend door een opbergkrat van Daily Style. Kies uit de kleuren wit, grijs of roze.

 

 3. Bovenkant van deuren en kozijnen

 

Stofnesten zijn het: kozijnen. Je laat het meestal links liggen omdat je er niet bij kunt. Niemand die het ziet toch? Maar stof dwarrelt naar beneden. Misschien toch maar eens de ladder uit de berging pakken en de bovenkant van je deuren en kozijnen schoonmaken. Dit doe je eenvoudig met een duster of stofwisdoekje.

 

4. Achterkant van meubels en verlichting

 

Die lamp staat heel mooi in de hoek van de kamer. Maar heb je wel eens bovenop schoongemaakt? Grote kans van niet. Ook de achterkant van je bank is zeer aantrekkelijk voor stof. Even de stofzuiger erbij pakken en klaar is Kees.

 

5. Deurklinken en kranen

 

Netjes je handen wassen nadat je het toilet bezoekt. Je hoopt maar dat iedereen dat doet. Het is een goed idee om eens de kranen en deurklinken schoon te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat op de deurklink een miljoen bacteriën zitten. Kan geen kwaad dus om deze grondig schoon te maken! Extra tip: maak ook je telefoon schoon met een microvezeldoekje. En desinfecteer je handen wat vaker.

 

6. Binnenkant van wasmachine (en droger)

 

Je stopt vieze kleren in de wasmachine en er komen schone uit. Daarna nog in de droger - als je die hebt - en ze kunnen terug de kast in. Hoog tijd om de binnenkant van die machines eens schoon te maken. Er blijft soms een vettig laagje achter door het wasmiddel of de wasverzachter. Gebruik daar dus niet te veel van. Doe wat soda of natuurazijn in de trommel en laat de machine draaien op 90 graden. Dit voorkomt verkleuring in je kleding en je was ruikt lekkerder.

 

 Laat een verblindende indruk achter

 

De volgende keer dat er visite langskomt, maak jij je niet druk. Je woning ziet er top uit. Het fijne is dat je de vergeten plekken ook niet dagelijks hoeft schoon te maken. Eens in de week of maand is meer dan genoeg. Laatste advies: laat je huis extra glanzen met glasreiniger en ontvetter. Haal nu al je schoonmaakspullen bij Daily Style!

 

Ontdek ons schoonmaakaanbod

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy