Onze winkels zijn open tijdens Pinksteren! Klik HIER voor de openingstijden
5 slimme tips voor een opgeruimd huis
Bezig met laden...
5 slimme tips voor een opgeruimd huis

5 slimme tips voor een opgeruimd huis

 

Er was eens… een rommelig huis. Opruimen is een never ending story en niemands hobby. Je gaat veel liever serie kijken, gamen of lezen. Zelfs koken is minder leuk als je daarna de hele vaat ziet. Met deze 5 slimme tips houd je je huis schoon.

 

Tip 1: maak een lijst van je taken

 

Niets vervelender dan tijdens het douchen erachter komen dat je geen schone handdoeken meer hebt. Of je zet net je vieze koffiekopje in een schone vaatwasser. Kan de vaatwasser weer opnieuw aan. Of je moet de vaat met afwasmiddel en afwasborstel schoonmaken.

 

Maak een lijst met alle dagelijkse, wekelijkse en misschien wel maandelijkse taken. Met welke gewoontes moet je stoppen en met welke beginnen? Verzin ook alle redenen om die taak niet te doen én weerleg ze. Doe je de afwas niet vanwege tijdstekort? Het duurt die avond net zo lang als de volgende dag. Aan de bak dus!

 

Tip 2: alles staat recht, alles staat goed

 

Mensen houden van logica. We willen graag voor alles een reden zoeken. Zet je spullen op een vaste plek. Als je dat doet, valt het logischerwijs op als bijvoorbeeld je drinkglazen niet op de juiste plek staan. Je wilt ze dan ook gelijk opruimen. Zo creëer je weer een nieuwe gewoonte.

 

Tip 3: consuminderen, niet alleen een hype

 

Consuminderen: misschien ken je het woord al. Minder nieuwe spullen kopen, meer “oude” recyclen. Hierdoor blijven je dingen ook minder lang ergens in een kastje staan. Maar wil je een nog opgeruimder gevoel? Gooi dan de spullen weg die je toch niet meer gebruikt. Een vuilniszak van 60 liter is daarvoor groot genoeg, denk je ook niet?

 

Als je toch bezig bent met de kastjes uitruimen, maak ze dan gelijk goed schoon. Haal eerst het stof weg met een duster. Maak dan een sopje met allesreiniger. Vervolgens gebruik je een spons of vaatdoekje om het goed schoon te maken. Is het niet super vies? Koop dan kant-en-klare doekjes. Easy peasy lemon scented.

 

Tip 4: opdelen is het halve werk

 

Die ene kast of kamer puilt uit. Je stelt het opruimen al weken - zo niet maanden - uit. Deel het eens op. Je hoeft alles niet in 1 keer af te hebben. Behalve als je dat wilt natuurlijk. Doe eerst bijvoorbeeld de ene helft. Of eerst 1 lade. Zit je in de juiste flow? Werk dan lekker door.

 

Als je geen zin meer hebt, ga je de volgende dag gewoon weer verder. Doordat je kleine stapjes neemt, ben je niet ineens de hele dag bezig. Ruim alles op in opbergdozen en stop de kleine spulletjes bijvoorbeeld in hersluitbare zakjes. Raak je ook niets meer kwijt. In plaats van 1 hele dag, doe je elke dag een halfuurtje. Dat is prima te overzien.

 

Tip 5: maak schoonmaken leuker

 

Door spelletjesfactoren toe te voegen aan een serieuze activiteit, maak je de activiteit leuker. Dit heet gamification. In andere woorden: maak van een niet-zo-leuk-iets een spelletje. Zet bijvoorbeeld een timer voor 10 minuten en kijk hoeveel je kan doen in die tijd. Herhaal dit en probeer nog beter te scoren!

 

Als je met iemand anders opruimt, houd dan een wedstrijdje. Wie maakt de kast het snelst schoon? Wie ruimt de meeste spullen in een uur op? En tot slot: wie is kampioen in het schoon houden van iets? Gezelligheid gegarandeerd, dus trek die huishoudhandschoenen maar aan.

 

Van tissuedoos tot microvezelmop

 

Door de schoonmaakartikelen van Daily Style blinkt je huis weer binnen no time. Extra voordeel is dat je de schoonmaakproducten kunt hergebruiken. Je hebt je spullen binnen 2 dagen in huis. En dat voor de laagste prijs!

 

 Bekijk schoonmaakartikelen

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy