Onze winkels zijn open tijdens Pinksteren! Klik HIER voor de openingstijden
Bespaartips in het huishouden: van inflatie tot inspiratie
Bezig met laden...
Bespaartips in het huishouden: van inflatie tot inspiratie

Bespaartips in het huishouden:

 

Is jouw portemonnee nog sneller leeg dan je wasmand vol? Tijd om je huishoudelijke financiën eens onder de loep te nemen. De inflatie werkt ook niet echt mee, dus is het handig om te onderzoeken waar je geld kunt besparen. Met de juiste tips, kun je flink wat euro’s in je spaarpotje stoppen. En nee, daarvoor hoef je dat gezellige etentje echt niet voor over te slaan. Klaar voor een money make-over?

 

Tip 1: repareren kun je leren

 

Een deur die klemt, een lekkend koffiezetapparaat of de la uit je kledingkast die eruit valt. Voordat je snel voor vervanging zoekt, kun je prima kijken of je het kapotte spul kunt repareren. Er staan namelijk HEEL VEEL filmpjes op YouTube met tutorials.

 

En als je het niet kunt vinden in het Nederlands, zoek dan in het Engels. Dan vind je er nog veel meer. In plaats van een dure klusjesman, een nieuw koffiezetapparaat of zelfs een hele nieuwe kledingkast, gaan je spullen gewoon nog een ronde mee.

 

Tip 2: koop in bulk

 

Je bespaart geld in het huishouden door wat verder de toekomst in te kijken. Voor spullen om mee schoon te maken of die je vaak gebruikt, is het vaak handiger om die in grote aantallen te kopen. Zo vul je niet alleen je voorraadkast, maar ook je portemonnee. Maak ruimte vrij in je berging en/of voorraadkast en sla het daar op. Hoe meer je koopt, hoe goedkoper de stuksprijs vaak wordt. Bijvoorbeeld bij:

 

 

Tip 3: maak slim schoon

 

Ook het schoonmaakmiddel wordt duurder, terwijl je met een paar basisingrediënten zelf schoonmaakmiddel kunt maken. Sowieso zijn azijn en baking soda onmisbaar in je voorraadkast. Doe bijvoorbeeld bij een verstopte gootsteen een flinke schep baking soda in het putje, schoonmaakazijn erop gieten en klaar. Het gaat wel pruttelen, dus houd daar rekening mee.

 

Zo zijn er meer nuttige trucjes waardoor je met huis, tuin, en keukenmiddeltjes je huis schoonmaakt. Ontkalk je keuken en badkamer en maak je spiegels ermee schoon. Hoe? Meng een scheutje azijn met een lepel baking soda en een paar druppels citroenolie en lappen maar. Dweilen met de kraan dicht. Letterlijk! Gebruik goedkope sponzen om extra geld te besparen.

 

Tip 4: chef het zelf

 

Een drukke dag op werk, jammerende kinderen en dan kom je er ook nog achter dat je je bed nog moet opmaken. Niet ideaal. Dan is het heel verleidelijk om het koken even over te slaan en eten te bestellen. Maar je hebt de boodschappen ook al in huis, dus eigenlijk is het zonde van je geld om dat uit te geven aan bestellen.

 

Doe je weekboodschappen? Zoek vooraf recepten die weinig bereidingstijd hebben. Zo kun je altijd switchen in je planning als je écht geen zin hebt om nog een uur in de keuken te moeten staan en je snel iets in elkaar wilt flansen. Zo zijn noedels zo gepiept en scoor je bij je kinderen met een simpel krokante kip.

 

Tip 5: geef geld uit om geld te besparen

 

Als je geld wilt besparen in het huishouden, moet je soms investeringen doen. Deze tip is geen quick fix, maar uiteindelijk bespaar je er wel geld mee. Koop bijvoorbeeld waterflessen in plaats van plastic flesjes. Drink 2 volle flessen leeg en je hebt al genoeg water op voor de dag. Kies voor microvezeldoekjes in plaats van wegwerpdweiltjes. Aangezien je ze toch al wast, kun je ze gemakkelijk met de rest van de was in de machine stoppen.

 

Bespaar daarnaast door te investeren in slimme verlichting en energiezuinige apparaten. Kost wat, maar dat doet die 20 jaar oude wasmachine ook. Lampen die op censor werken besparen energie. Je laat ze niet (per ongeluk) onnodig aanstaan. Extra leuk: je kunt ze vaak dimmen, wat zorgt voor meer sfeer in je kamer.

 

Geld besparen met Daily Style

 

Dus daar heb je het, een hele bups aan bespaartips voor je huishouden. Van bulkinkopen tot slimme verlichting, jouw portemonnee is je zeker dankbaar. Wil je goedkope artikelen voor je huishouden scoren? Die vind je bij Daily Style.

 

 Bekijk aanbod

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy