Zo maak je je voegen in je douche schoon als een pro
Bezig met laden...
Zo maak je je voegen in je douche schoon als een pro

Wonen

 

Zo, daar sta je dan, je zingt je favoriete nummer mee onder de douche. Maar je oog dwaalt af naar de voegen van de tegels. Ieuw! Die mogen echt wel weer een keer schoongemaakt worden. Lees onze tips en je douche is straks weer je podium.

 

 Tip 1: citroen-munt cocktail

 

Even een citroen-munt cocktail maken. Niet om op te drinken, maar om de voegen van je douche mee schoon te maken. Knijp een citroen uit in een kom, voeg een handvol verse muntblaadjes toe en maak er een mengsel van. Smeer het spul over de voegen en laat het een paar minuten intrekken. Het citroensap werkt als een natuurlijke reiniger en de munt voegt de geur toe. Spoel de voegen af met water.

 

Tip 2: Baking soda: de schoonmaakheld

 

Wat kan baking soda niet schoonmaken? Het kan in ieder geval heel veel wel schoon krijgen! Maak een dikke past van baking soda en water en smeer dit weer over de voegen uit. Laat het even bruisen en poets vervolgens de resten weg met een (oude) afwasborstel of tandenborstel. Spoel tot slot de voegen af.

 

Tip 3: Azijn is niet alleen voor salades

 

Net als baking soda is azijn ook zoiets dat je altijd in je kast moet hebben staan. Meng gelijke delen water en azijn in een spuitfles en spray dit op de voegen. Bijvoorbeeld 240 ml azijn en 240 ml water. Afhankelijk van de grootte van je badkamer, moet je meer of minder azijn en water gebruiken. De azijn neutraliseert geurtjes. Let erop dat je altijd de azijn verdund met water, want azijn alleen is te sterk en maakt je voegen poreus.

 

Tip 4: antikalkspray

 

Kalkaanslag ontstaat door de reactie tussen calcium en magnesiumdeeltjes en heet water. In hard water zit veel calcium en magnesium. Bij huishoudens met hard water ontstaat eerder kalk. Met een anti-kalk haal je de aanslag eenvoudig weg en maak je de voegen in je douche weer schoon. Bij Daily Style hebben we 2 soorten: Cif nature anti-kalk spray en At Home anti-kalk spray. Volg de gebruiksaanwijzingen op de fles.

 

 Tip 5: Voorkomen is beter dan voegen schoonmaken

 

Als je je voegen in de douche met enige moeite hebt schoongemaakt, kijk je er niet naar uit om het een week later weer te doen. Wat te doen?  Gebruik na elke douchebeurt een vloertrekker om het overige water en de zeepresten te verwijderen. Dit voorkomt de vorming van nieuwe viezigheid op je tegels. Zorg er wel voor dat je hele gezin dit doet.

 

Schoonmaken met Daily Style

 

Zo, met deze 5 tips kan je weer even vooruit. Er zit er vast wel eentje bij die goed voor je werkt. Zit je nu helemaal in de schoonmaakvibes? Neus dan ook even bij onze andere schoonmaakartikelen. Schoonmaken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

 

 Bekijk assortiment

 

 

Vorig artikel:
Volgend artikel:
Related posts
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy