6 tips voor een snelle schone badkamer
Bezig met laden...
6 tips voor een snelle schone badkamer

Wonen

 

Je brengt er veel tijd in door en het voelt bijna als je heiligdom, toch staat schoonmaken ervan niet op je lijstje met ‘leuke dingen om te doen’. Ja, we hebben het over je badkamer. Geen zorgen. We delen onze tips met je zodat je badkamer schoonmaken bijna leuk wordt. Bijna.

 

Tip 1: begin bij het bad

 

Het maakt in principe niet uit waar je begint, zolang je maar start. Of dit de douche of wastafel is, maakt niet uit. In bad kom je echt tot rust. Of het is heerlijk om je kindjes in bad te zien spelen. Het is tegelijkertijd ook een ophoping van kalk en zeepresten. Gebruik een antikalkspray om de kalkresten in je bad schoon te maken.

 

In ons assortiment zit ook natuurlijke antikalkspray. Deze spray bevat natuurlijke extracten van witte azijn. Het verwijdert kalk, hardnekkig vuil en zeepresten. De antikalkspray is van CIF en is perfect om je badkamer mee schoon te maken, zonder dat het te veel chemicaliën heeft.

 

Tip 2: voegen vegen

 

Je weet wanneer je je badkamer moet schoonmaken als of de voegen vies zijn, of het doucheputje vol is, toch? De voegen tussen je tegels maak je schoon met een pasta van baking soda en water. Smeer het op de tegels, laat het bruisen en poets het weg. Wist je dat je nog veel meer kunt schoonmaken met baking soda? Daar schreven we een andere blog  over.

 

Een extra tip om de voegen van je badkamer te poetsen is door een oude tandenborstel of afwasborstel te gebruiken. Doordat de haartjes niet zo breed zijn, ga je makkelijker over de voegen heen dan met een spons. De rest van de badkamer maak je natuurlijk wel gemakkelijk met een spons schoon. Of gebruik een microvezelmop zodat je niet hoeft te bukken.

 

Tip 3: glanzende pot

 

Het toilet schoonmaken, ook niet echt een klusje wat je graag wilt doen. Maar hè, we geven er toch een tip over. Ook hier gebruik je de antikalkspray. Maak een sopje met allesreiniger en alles ruikt weer fris. Wil je standaard een frisse geur in je toilet? Hang dan een toiletblok op en zet een luchtverfrisser neer.

 

Tip 4: kijken naar een heldere toekomst

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de schoonste van het land? Jij ziet er natuurlijk het beste uit, nadat je onze tip hebt gevolgd. Mix gelijke delen water en azijn in een sprayfles, poets je spiegel streeploos schoon. Of gebruik een kant-en-klare glasreiniger en raamwisser.

 

 Tip 5: van witte kranen, naar zwarte kranen

 

Als je helemaal met de hype van tegenwoordig meegaat, heb je sowieso een zwart kraan in je badkamer. Of misschien wel een gouden. Kranen zijn in ieder geval niet meer in een standaard chroomkleur, wat een luxe uitstraling aan je badkamer geeft. Maar witte kalkresten valt op een zwarte kraan helaas meer op dan op een zilverkleurige. Gebruik een kalkspray naar keuze volgens de gebruiksaanwijzing. Of ga weer met een baking soda pasta aan de slag. Vergeet daarna niet af te spoelen.

 

 Tip 6: laatste hoekjes poetsen

 

Als laatste tip om je badkamer schoon te maken, willen we je erop wijzen ook de hoekjes mee te pakken. Stofzuig eerst, want je vindt waarschijnlijk veel stof en haren. Met een sanitair schuursponsje maak je vervolgens de badkamer helemaal schoon.

 

Laatste tips

 

Oké, dan. De laatste tip was toch niet helemaal de laatste. Je badkamer poetsen wordt een stuk makkelijker met de juiste benodigdheden. Stof en los vuil veeg je makkelijk op met een handstoffer. En wil je geen vieze handen? Dan doe je toch gewoon huishoudhandschoenen aan. Die hebben we in maat L en maat M.

 

Schoonmaken met Daily Style

 

Zo, na het schoonmaken van je badkamer heb je wel even rust verdiend. Alhoewel, misschien is het wel fijn nu helemaal door te pakken en ook de keuken en woonkamer mee te pakken. Daar heb je misschien net nog wat meer schoonmaakspullen voor nodig. Te koop in een van onze 5 winkels of binnen 2 werkdagen verstuurd.

 

 Bekijk schoonmaakassortiment

 

Vorig artikel:
Volgend artikel:
Related posts
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy