Dit maak je allemaal schoon met baking soda
Bezig met laden...
Dit maak je allemaal schoon met baking soda

Wonen

 

Ah baking soda, ook wel het keukenwonder dat meer kan dan alleen je cupcakes laten rijzen. Wist je dat dit poedertje ook een krachtig schoonmaakheld is? Je gebruikt baking soda bij deze 5 dingen die altijd een crime zijn om schoon te maken.

 

 Baking soda basics

 

Wat is baking soda precies? Dit poeder staat ook wel bekend als natriumcarbonaat of zuiveringszout. Baking soda zit ook vaak in natuurlijke cosmetica als deodorant. Het wordt vaak gebruikt als vlekverwijdereaar en om geuren te neutraliseren. Verder werkt baking soda:

 

  • Ontvettend
  • Ontzurend
  • Ontkalkend
  • Reinigend

 

 1. Bye bye aangekoekte restjes

 

Oeps, de oven verkeerd ingesteld of vergeten dat het eten nog op het vuur stond. Nu zit je met aangebrande resten in je favoriete pan of ovenschaal. Geen paniek! Strooi wat baking soda op de bodem, voeg warm water toe en laat het een nachtje weken. De volgende dag spoel je het weg en glanst je pan weer als nieuw.

 

Is de bodem wel erg zwart? Maak de pan of schaal dan eerst zelf zo veel mogelijk schoon. Gebruik afwasmiddel met warm water en zorg dat het goed schuimt. Schrob zo veel mogelijk schoon met een stevige afwasborstel.

 

2.  Badkamerglamour met baking soda

 

Baking soda werkt ook goed om je badkamer mee schoon te maken vanwege het reinigende en ontkalkende effect. Meng de baking soda met wat water totdat het een pasta wordt. Poets je wastafel, bad, tegels en douchecabine. Het werkt als een mild schuurmiddel zonder je oppervlakken te beschadigen. Zo blijft je badkamer niet alleen schoon, maar ruikt het ook lekker fris.

 

Maak je schoonmaaksessie af met glasreiniger voor de spiegel. Vergeet niet de spiegel af te vegen met een microvezeldoek, zo voorkom je strepen.

 

3. Frisse koelkast

 

Niets zo onaangenaam als geuren uit de koelkast die de eetlust bederven. Iedereen vergeet wel eens een komkommer. Of om een oud pakje kookzuivel te gebruiken in plaats van een nieuwe. Nadat je alle oneetbare producten hebt weggegooid, plaats je een bakje met wat baking soda achterin de koelkast. De baking soda absorbeert ongewenste luchtjes. Zo maak je met baking soda je koelkast schoon zonder al te veel je handen uit de mouwen te steken.

 

4. Baking soda als de redder van je tapijt

 

Heb je huisdieren, onhandige huisgenoten of kleine kinderen die nog wel eens hun drinken lijken te morsen? Baking soda is je redder in tapijtnood. Strooi het royaal over de vlek, laat het 15 tot 30 minuten intrekken en zuig het op. Ja, je leest het goed. De vlek zuig je na het intrekken gewoon op. Let op: deze truc werkt effectiever als je de baking soda een aantal uur laat intrekken.

 

 5. Baking soda voor schoonmaken van kleding

 

Baking soda vervangt wasmiddel niet. Heb je een gevoelige huid? Traditionele wasverzachters kunnen irritaties veroorzaken. Voeg in plaats daarvan een kopje baking soda toe aan je was. Het maakt je kleding zacht en ruikt fris.

 

Wil je dat je was er weer net zo wit uit ziet als eerst? Kies dan eens voor witte wasdoekjes. Gebruik voor delicate stoffen een waszakje en laat je kleding hangen aan knijpers om te drogen.

 

Ontdek meer gemak bij Daily Style

 

Wil je experimenteren met baking soda? Volg dan onze tips op. Bij Daily Style hebben we niet alleen een assortiment schoonmaakproducten, maar ook handige opbergoplossingen om je huis georganiseerd en schoon te houden. Neem een kijkje en ontdek hoe je met een klein budget een groots effect bereikt. Gratis verzending vanaf € 75 en binnen 2 dagen verstuurd.

 

 Bekijk meer schoonmaakartikelen

Vorig artikel:
Volgend artikel:
Related posts
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy