Cadeau inpakken: een kunst op zich
Bezig met laden...
Cadeau inpakken: een kunst op zich

Cadeau inpakken: een kunst op zich

Een cadeau geven is al leuk, maar het speciale ervan begint bij het inpakken. Met een mooi ingepakt cadeau laat je zien dat je extra moeite hebt gedaan en dat je er echt over hebt nagedacht. In dit artikel geven we je 5 tips voor het inpakken van een cadeau, zodat jouw presentje er extra feestelijk uitziet.

 

Tip 1: kies het juiste cadeaupapier

Zorg ervoor dat het papier past bij de gelegenheid en bij de persoon voor wie het cadeau is. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijk en kleurrijk inpakpapier voor een verjaardagscadeau en voor een chiquer inpakpapier voor een bruiloftscadeau.

 

Pak je meerdere cadeaus in? Verpak dan alle cadeaus in dezelfde stijl en hetzelfde papier. Daardoor is alles een mooi geheel en het ziet er professioneel uit. Tip van flip: gebruik dubbelzijdig plakband. Dan blijft het papier beter op zijn plaats.

 

Tip 2: voeg extra tierelantijnen toe

De een houdt er heel erg van, de ander wat minder. Voor een cadeau is het wel leuk om decoraties toe te voegen aan het inpakpapier. Denk bijvoorbeeld aan een mooie strik, lintjes of tule. Ook kun je bloemen of takjes toevoegen aan het cadeau voor een natuurlijke uitstraling.

 

Zorg er wel voor dat de decoraties passen bij de gelegenheid en bij de persoon voor wie het cadeau is. Een mooie strik past bijvoorbeeld goed bij een bruiloftscadeau, terwijl een simpel lintje beter past bij een verjaardagscadeau voor een kind.

 

Tip 3: gebruik verschillende inpaktechnieken

Er zijn verschillende inpaktechnieken die je kunt gebruiken om een cadeau mooi in te pakken. Zo word je een koning(in) inpakken:

  • Klassiek: zet je cadeau in het midden neer, vouw het papier eromheen en plak vast.
  • Diagonaal: hier zet je het cadeau diagonaal op het inpakpapier, vouw het papier eromheen en plak vast. Dit zorgt voor een speels effect.
  • Driehoekige vouwtechniek: vouw het inpakpapier in driehoekige vormen om het cadeau heen en plak het vast. Dit zorgt voor een geometrisch patroon.

 

Tip 4: ga voor simpel

Less is more. Zit je te prutsen met plakband? Heb je niet meer genoeg inpakpapier in huis? Of is de vorm onmogelijk om netjes in te pakken? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Gebruik kant-en-klare zakjes en tasjes om je cadeau mooi mee in te pakken.

Als je meerdere cadeaus hebt of een tasje is te klein, hebben we ook cadeaudozen in verschillende kleuren en thema’s. Van zwart naar blauw. En van baby naar Valentijn en unicorn.

Tip 5: maak het cadeau persoonlijk

Je kunt ook kiezen voor een creatievere inpaktechniek, zoals het gebruik van stempels of het maken van een leuk figuur van het inpakpapier. Daarnaast maak je je cadeau extra peroonlijk met een zelfgemaakte kaart of een persoonlijke boodschap op het inpakpapier.

 

Wordt inpakkunstenaar met Daily Style

Zoals met alles: oefening baart kunst. Als je een cadeau inpakt, gaat dat niet altijd in 1 keer goed. Vooral als je experimenteert met verschillende inpaktechnieken. Wees gerust! We brengen je goed op weg met onze versieringen. Zo pak jij cadeaus voortaan altijd mooi in!

 

Bekijk alles voor het inpakken

Vorig artikel:
Volgend artikel:
Related posts
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy