Een bloemige touch: DIY corsage of kant-en-klaar?
Bezig met laden...
Een bloemige touch: DIY corsage of kant-en-klaar?

Bruiloft

 

Een bruiloft is een viering van liefde waar elk detail telt, vooral als het gaat om het accentueren van de stijl en persoonlijkheid van het bruidspaar. Zij staan namelijk de hele dag in de spotlight. Een van die verfijnde details is de corsage. Nu rijst de vraag: maak je die zelf? Of kies je een kant-en-klare?

 

Een vleugje traditie met een moderne twist

 

Als een man vroeger een vrouw mee uit nam, gaf hij haar een corsage. Het was ooit een manier van communiceren zonder woorden. Ook nu, tijdens proms en bruiloften, zie je vaak corsages terug. Nu is een corsage op een bruiloft een teken van waardering en erkenning. Bijvoorbeeld om de (groot)ouders en getuigen te eren. Je kunt nog steeds een corsage met traditioneel ontwerp combineren met een moderne twist.

 

DIY vs. kant-en-klaar: wat past bij jou?

 

Zelf je corsage voor je bruiloft maken of het kiezen voor een kant-en-klaar model heeft beide zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant biedt het zelf maken van een corsage een persoonlijke touch en de mogelijkheid om een uniek stuk te creëren. Aan de andere kant bespaart kopen van een kant-en-klare corsage je tijd en moeite. En je bent verzekerd van een professioneel item. Een corsage kopen of maken moet passen in je budget en tijdlijn.

 

DIY-corsage voor je bruiloft

 

Niets zegt meer ‘speciaal’ dan een handgemaakt item. Het creëren van je eigen corsages voor je bruiloft is niet alleen een persoonlijke touch, maar ook een leuke activiteit in de aanloop naar de grote dag. Ga met een groepje om tafel zitten en knutselen maar. En weet je, het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

 

Zo maak je zelf een corsage

 

In 6 stappen maak jij zelf corsages voor je bruiloft:

 

  1. Materialen verzamelen: bloemen, groen, bloemendraad en -tape, lint, schaar en veiligheidsspeld
  2. Bloemvoorbereiding: bloemen op gewenste lengte, verwijder bladeren en doornen
  3. Assembleren: combineer een bloem en het groen en wikkel de stelen met het bloemendraad, zet goed vast
  4. Afwerken: bedenk de draad en stelen met bloementape. Maak een strik met het lint en bevestig het aan de corsage met het bloemendraad
  5. Bewaren: zet de corsages in een koelkast om deze vers te houden
  6. Bevestigen: gebruik een pin of veiligheidsspeld om de corsage aan de jas of jurk te bevestigen of een lint voor om je pols

 

Corsages voor iedereen

 

Het leuke aan corsages is dat je ze aanpast aan de stijl en kleurenschema van je bruiloft. Of je nu gaat voor een traditionele look of iets moderns, bij Daily Style vind je zeker iets wat bij je past. Zo hebben we polscorsages in een mooie turquoise, witte, en roze kleur. Ga je liever voor een corsage die je in je jasje steekt? Dan heb je ook keuze uit een natuurlijke rode, roze of zelfs zilveren kleur. Extra fijn: er zitten 12 corsages in de verpakking.

 

Maak je bruiloft compleet met Daily Style

 

Bij Daily Style streven we ernaar om de voorbereiding van je bruiloft zo stressvrij mogelijk te maken. Met onze ruime keuze aan corsages en ons stappenplan om je eigen corsage voor je bruiloft te maken, kun je zeker zijn van een stijlvolle touch op je grote dag. Neem een kijkje op onze website en ontdek de vele mogelijkheden om je bruiloft net dat beetje extra te geven.

 

 Bekijk het hele assortiment

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy