Onze winkels zijn open tijdens Pinksteren! Klik HIER voor de openingstijden
Alles wat je nodig hebt om je thuiswerkplek in te richten
Bezig met laden...
Alles wat je nodig hebt om je thuiswerkplek in te richten

Alles wat je nodig hebt om je thuiswerkplek in te richten

 

Genietend van de versoepelingen, waarbij we weer zonder zorgen naar het terras konden en zelfs zonder mondmasker reisden, was er 1 maatregel die we omarmden: hybride werken. Werk jij ook deels vanuit huis? Ontdek hoe je jezelf gezond kunt houden en leer hoe je jouw thuiswerkplek optimaal inricht.

 

Waarom je werkplek thuis inrichten belangrijk is

 

Je thuis werkplek ziet er na al die tijd na corona nog steeds hetzelfde uit: een stoel aan de eettafel met een muismat en that’s it. Niet bepaald ergonomisch. Zit je 8 uur lang op een keukenstoel, dan gaat je rug op een gegeven moment echt wel protesteren. Hoewel je je nieuwe werkplek inmiddels wel gewend bent, is het belangrijk om je thuis werkplek aan te passen zodat je later minder problemen ervan ervaart.

 

Verbeter je werkhouding

 

Soms heb je even een herinnering nodig. Dit is zo’n moment. Doe wat aan je zithouding! En blijf jezelf eraan herinneren dat je telkens weer op de juiste manier zit. Wat is de juiste manier?

 

  • Je benen naast elkaar en in een hoek van 90 graden
  • Je ellebogen leunen op je armsteunen, ook in een hoek van 90 graden
  • Je heupen zijn iets hoger dan je knieën
  • De afstand tussen je ogen en beeldscherm is 50 tot 70 cm

 

Blijf in beweging

 

Ideaal gezien heb je natuurlijk een thuiskantoor, met een bureau en bureaustoel. Maar niet iedereen heeft die extra ruimte. Of je deelt die ruimte met je huisgenoot. Zorg er dan in ieder geval voor dat je een stoel hebt waar je lang op kunt zitten. Maar vergeet vooral niet om vaak op te staan.

 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat je 40 keer per dag je houding moet veranderen om gezondheidsrisico’s tegen te gaan. Dat lijkt misschien veel, maar als je een rondje extra loopt als je koffie pakt of je bezoekjes naar het toilet - van al die koffie! - meetelt, valt het wel mee.

 

Je werkplek thuis inrichten: handige tools voor notities

 

Je werkplek thuis inrichten gaat verder dan een stoel en bureau. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt zodat je makkelijk notities kunt maken bijvoorbeeld. Denk aan zelfklevende memo’s of noteer op een schrijfblok. Hang ze met een magneetje op een bord zodat je je aantekeningen gelijk in zicht hebt.

 

Natuurlijk moet je wel iets bij de hand hebben om je notities op te schrijven. Genoeg keuze daarvoor bij Daily Style, zoals balpennen, fijnschrijvers en markers. Krabbel je normaal gesproken altijd snel op het eerste beste papiertje? Gebruik dan potloden met gum. Houd ze scherp met een puntenslijper.

 

Efficiënt werken op je thuis werkplek

 

Daar zit je dan. Laptop open, koffie met een mooi crèmelaagje, klaar om te klikken. Maar dat klikken lukt niet. De batterijen van je muis zijn leeg. Voorkom voortaan dat je muis het ineens begeeft en zorg ervoor dat je altijd een voorraadje batterijen hebt.

 

Daarnaast is het handig om je papieren altijd goed te ordenen. Zo vind je ze makkelijk terug als je een bepaald deel zoekt. Houd alles bij elkaar in een map met showtassen of orden je papieren in snelhechters. Toch nog snel iets bij bestaande documenten voegen? Gebruik plakband, nietjes of een lijmstick. De laatste is uitwasbaar. Ideaal als je de notitie later weer wilt verwijderen.

 

Je werkplek thuis inrichten met Daily Style

 

Je vindt alle kantoorbenodigdheden bij Daily Style. Zo heb je alles op orde, raak je nooit meer iets kwijt en vergeet je niets meer! Al je collega’s zullen jaloers op je zijn. Bestel je vandaag, dan versturen we het pakketje binnen 1 à 2 werkdagen. Gratis vanaf € 75.

Vorig artikel:
Volgend artikel:
© 2015 - 2024 | Daily Style Algemene voorwaarden Privacy policy